Societatea Metarom Buzău este o companie cu capital integral privat care a luat fiinţă în anul 1994. Încă din primii ani de la înfiinţare compania a adoptat o politică de reinvestire continuă a profitului, ceea ce a dus la dezvoltarea capacităţii de producţie, aşa încât în prezent dispunem de patru hale de producţie şi de un număr foarte mare de utilaje.

Personalul societăţii, atât corpul ingineresc, cât şi personalul de execuţie, are o pregătire deosebită, mulţi dintre angajaţi având zeci de ani de experienţă pe platforma industrială buzoiană. În acelaşi timp, în ultimii ani au fost angajaţi tineri foarte bine pregătiţi care s-au integrat rapid şi au dat un suflu nou procesului de producţie prin ideile pe care le-au promovat.

În decursul anilor, Metarom Buzău a executat lucrări diverse, unele chiar foarte complexe pentru : S.C. SIDEX Galaţi, COS TÂRGOVIŞTE, întreprinderi de ţevi din Slatina, Zalău şi Roman, etc. Au fost executate subansamble şi piese de schimb şi pentru beneficiari buzoieni, dintre care amintim: S.C. Agricover S.A., S.C. Boromir S.A., ş.a.m.d.

Ne mândrim cu faptul că în toţi aceşti ani compania noastră a fost foarte competitivă în materie de preţuri, iar problemele de calitate au fost practic inexistente. De altfel, despre acest lucru vom vorbi mai detaliat în cadrul capitolului Calitate.

Din anul 2001 societatea a înfiinţat „Divizia de piese de schimb şi subansamble navale”. În cadrul acestei divizii compania noastră produce o gamă variată de piese şi subansamble cum ar fi : brăţări pentru ţevi executate atât din platbandă, cât şi din oţel rotund, scări şi trepte pentru nave, balustrăzi, trasee electrice, mânere, ocheţi, pene reglabile, schele, ş.a.m.d.

Prin îmbunătăţirea continuă a proceselor de producţie am reuşit să mărim productivitatea şi astfel să lucrăm la nişte preţuri foarte competitive şi să respectăm termenele de execuţie cerute de partenerii noştri din domeniul naval.

Din anul 2007, compania noastră a fost auditată de Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii şi a obţinut cerificarea IQ Net şi ISO 9001, fapt care o recomandă pentru colaborarea cu parteneri autohtoni şi străini cu pretenţii deosebite în domeniul calităţii produselor.